Project 3: "The collective Habitat", 'La vista dal Giardino' by Chawill Visavakornvisit

La vista dal Giardino

Lumphini, Bangkok


 In this project we have to design public housing for the future next 10 years in Bangkok, So Bangkok is dens And people need to pay expensive price for a small room. They need a private space to share the activities together. Middle age  will mostly spend time to work more than home. So old age and teen ages need their community and they want to living together with the sense of community.

site & axonometric 

   So I chooses site that in the center of Bangkok, In the north of lumphini park cos it’s easy to access by many way, near bts ratchadamri and mrt silom and also connect with main road. So in this lumphini park have a lot of activities for people to use.One important reason that I choose to build  the public housing on the parking lot because park in Bangkok very lack for people.  And Use the space in park  as much as possible.

plan & diagram

  I come up with the long building which the unit putting next to each other by triangular shape. And the idea of how this building blend with park. So I design to connecting building between each side that connect people to come up on the roof garden and for the sharing space for public activities. All the units will shared the center space as semi public space shown in the section with garden and green space.

detail  & section c

The ground floor is the parking lot with 100% capacity ratio to the units. And the reception office. You can see through the building form side to side. And you come up to the building by life and stair locate around the building.

section a

section b

perspective 1
     On the 2nd and 3rd floor you can see view of lumphini park from this siteAnd another side is a city view. So Rooftop Garden provide the needed facilites within the housing with the plaza, activieties area and café resturarant.and then from this roof top you can see beautiful view of Bangkok .

perspective 2


perspective 3